Nyilvánosan elérhetőek a Pallas Athéné Alapítványok befektetéseit segítő tanulmányok

Az átlátható működés érdekében a Pallas Athéné Alapítványok közzétették a Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek című havi rendszerességgel megjelenő gazdasági elemzéseket tartalmazó kiadványokat. A Pallas Athéné Alapítványok a biztonságos, felelősségteljes gazdálkodásuk és befektetéseik eredményeképpen alapításuk óta folyamatosan gyarapítják vagyonukatés emellett már több mint 1000 pályázatot támogattak.

A BanKonzult Kft. „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” kiadványa havi rendszerességgel a magyar gazdaságban végbemenő gazdasági trendek és külgazdasági hatások elemzését foglalja magába. Az előfizetett tanulmányok háttérelemzést és támogatást adnak pénzügyi befektetési stratégia elkészítéséhez és rendszeres felülvizsgálatához. Az anyagok elkészítésében közgazdászokból álló munkacsoport vesz részt, amely során több ezer oldalnyi háttéranyagból állítanak elő könnyen feldolgozható, közérthető tanulmányokat. Továbbá az elemzéseken túl, minden előfizetés tartalmaz szakmai konzultációkat, melyekkel egyedileg segítik a megrendelőket. Az előfizetés a tanulmányokat és az egyedi konzultációkat együttesen tartalmazta.

Az elemzések és a szakmai támogatás hozzájárultak az alapítványok biztonságos, hatékony és eredményes gazdálkodásához, amelynek köszönhetően az alapítói vagyont megőrizték és gyarapították. A tanulmányokban többek között olyan előremutató megállapítások találhatóak, amelyek már 2014. májusában előre jelezték a magyar lakás és ingatlanpiac fellendülését, már 2014 elején olyan egyedülálló megállapításokat tettek, amelyek azóta helyesnek bizonyultak.

Az alapítványok az elmúlt időszakban számos lépéssel törekedtek az átláthatóság növelésére, a tanulmányok publikálása is ebbe a folyamatba illeszkedik. A mostani lépést az tette lehetővé, hogy a BanKonzult Kft. hozzájárult a kiadvány hat hónapnál régebbi számainak közzétételéhez, azok üzleti értéke ugyanis elsősorban aktualitásukban rejlik, az időmúlással azonban a nyilvános elérhetővé tétel már nem sérti a tanácsadó cég gazdasági érdekeit.

A Pallas Athéné Alapítványok átláthatóan szakmai alapokon és hatékonyan működnek, a honlapjaikon nyilvánosan elérhetőek a pályázati kiírásaik, valamint a támogatott pályázatokat és a szerződéseket tartalmazó táblázatok. Az alapítványok felelősségteljes és eredményes működésének köszönhetően megőrizték és gyarapították vagyonukat, alapításuk óta 5 milliárd forint értékben több mint 1000 pályázatot támogattak.

A kiadványok itt érhetőek el. 

Pallas Athéné Alapítványok